גליה בן ארצי: איך טכנולוגיות בלוקצ'יין ורגולציה מחדשנות את הכלכלה
ראיון בלעדי עם גליה בן ארצי, מייסדת שותפה של Bancor
בפודקאסט האחרון של Finance Magnates Blockchain, מערכת רייצ'ל מקינטוש שוחחה עם גליה בן ארצי, מייסדת שותפה של חברת Bankor – פלטפורמה מבוססת בלוקצ'יין שמאפשרת נזילות בזמן אמת של כל סוגי הטוקנים. השיחה המרתקת נגעה בנושאים חמים כמו ההתפתחות המהירה של תעשיית הבלוקצ'יין, ההתמודדות עם רגולציה, והחזון של גליה לשוק קריפטו מגוון וכולל.
העבודה האינסופית בעולם הקריפטו: גליה בן ארצי משתפת
"זה מדהים לראות איך כל כך הרבה אנשים בתעשייה עובדים קשה – זה משהו שמאפיין את כל התחום", אמרה גליה בתחילת השיחה. "הכל מתפתח כל כך מהר, הכל משתנה כל הזמן. מה שמיוחד בתעשייה שלנו, זה שהיא באמת גלובלית – דבר שלא קרה בתעשיות אחרות. כל דבר קורה בזמן אמת. יש שינוי מתמיד, משברים קורים ופתרונות נדרשים מהר מאוד, וזה הפך את העבודה לכזו שמתבצעת 24/7."
היא תיארה את האתגרים שמלווים את התעשייה: "הצוותים שלנו והשותפים שלנו נמצאים בכל אזורי הזמן. בכל רגע משהו קורה שיכול להשפיע על האסטרטגיה, על ההתפתחות או על המבנה המשפטי שלנו. זה באמת שוק שדורש הרבה גמישות והתמדה."
נשים בעולם הקריפטו: עלייה בהשפעתן של נשים בתעשייה
במהלך השיחה, רייצ'ל מקינטוש שיתפה את הערכתה לכך שגליה היא אחת הנשים המובילות בתחום הבלוקצ'יין והקריפטו. גליה מצידה, ציפתה לתמונה רחבה יותר. "אני לא היחידה", אמרה. "יש הרבה נשים בתעשייה הזו, חלקן בקדמת הטכנולוגיה, כמו קאט מ-Simply Vital Health, קריסטל מ-Sense Token, אלנה מ-Tresor, ואמבר מ-BlockGianna JPMorgan. וגם נשים נוספות כמו שילה מ-Block to Unit World Economic Forum. יש הרבה נשים שעומדות בראש ארגונים, והן בהחלט לא מעטות."
היא גם הדגישה את חשיבותה של ההכללה בתעשייה, לא רק ממקום של השוויון, אלא מתוך הבנה שזו הדרך להבטיח גיוון רחב יותר וליצור תעשייה עם אפשרויות שוות לכולם. "אם לא נדאג לכך שנשים יהיו חלק מהשולחן בעת עיצוב המערכת הזו, עלולים לפספס הזדמנויות שמחכות לנו."
האתגר של יצירת שוק נזיל וכולל לכל טוקן
גליה המשיכה להסביר את הערך המוסף של Bancorבהקשר הזה. "הפלטפורמה שלנו מאפשרת לכל טוקן להיות נזיל, לא משנה מה הגודל שלו או מה היקף המסחר בו. זה יכול להיות טוקן קטן או טוקן שהתעורר רק עכשיו. היכולת הזו משנה את כל כללי המשחק."
היא ציינה שהצעד הזה מציע את האפשרות לשוק דמוקרטי יותר וכולל יותר: "בעבר, רק המדינות הגדולות והחברות הגדולות היו מסוגלות ליצור מטבעות נזילים ופעילים. עם Bankor, כל טוקן יכול להיות נזיל ולקבל את המקום הראוי לו בשוק."
האמירה הגדולה: האם הבלוקצ'יין יכול לשנות את כל מערך הכלכלה?
"הבלוקצ'יין והטכנולוגיות הללו מאפשרות לנו להזיז את מערכת הכלכלה כולה – אנחנו יכולים לעצב אותה מחדש, לא רק את הדרך בה ערכים מועברים, אלא גם את הדרך בה אנחנו מבינים פרטיות, שקיפות ושיתוף פעולה", אמרה גליה.
היא גם שיתפה את הראייה שלה לגבי ההזדמנויות המאתגרות שבפני המהפכה הזו: "עכשיו, יש לנו הזדמנות אמיתית לעצב את הכלכלה מחדש, לא בדרך שבה זה נעשה קודם – עם הרבה גברים ובלי הרבה נשים. אנחנו כאן כדי להבטיח שכולם יהיו חלק מזה."
העתיד של רגולציה בתחום הקריפטו
אחד הנושאים המרכזיים שהועלו בשיחה היה ההשפעה של רגולציה על התחום בשנים הקרובות. "אני חושבת שהרגולציה תשפיע בצורה דרמטית על ICOs – על הדרך בה הם מתקיימים בשנים הבאות. הרבה מהאנרגיה שהצוותים משקיעים עכשיו הולכת לבניית מבנים משפטיים ורגולטוריים. אני מאמינה שאם יהיו מתודולוגיות ברורות שיסבירו איך לבצע את זה, הצוותים יוכלו להתמקד בטכנולוגיה, בטוקנים ובקהילות", היא אמרה.
היא הדגישה גם את האתגרים שמגיעים עם רגולציות מחמירות מדי: "מדינות עם רגולציות לא מתאימות לא יראו את הפרויקטים האלו בשטחן, אך אני לא חושבת שנראה חיסול של הטכנולוגיה. הכוח שלה עבר את נקודת האל-חזור."
העתיד של קריפטו: דיאלוג בריא בין טכנולוגיה ורגולציה
לבסוף, גליה סיכמה את השיחה במשפט שממחיש את עתיד התחום:
"אני חושבת שהשנים הבאות יתאפיינו בשיחה בריאה בין היזמים, הטכנולוגים, אנשי העסקים והרגולטורים. זהו הזמן ליצור את העולם הטוב ביותר שאנחנו רוצים, כזה שיביא איתו את הגיוון, השוויון וההזדמנות לכל המשתתפים."